2021. 03. 13., szombat, 14:45

Miért jó a spinning?

A legfárasztóbb, de az egyik legformálóbb kerékpáros edzést, azaz a spinninget választanád? Az izomépítés egyik legjobb módja, hiszen általában csoportosan zajlik, közben szól a zene de mégis miért szeretik ilyen sokan?

A spinning jótékony hatásai

Megedzi a keringési rendszert

Az egyénileg beállítható intenzitás és a pulzusmérési lehetőségnek köszönhetően rendkívül egészségtudatosan tudunk edzeni, ezen kívül a spinning az egyenletes terhelés miatt egy nagyon kíméletes módja a tüdőkapacitás és a szívfrekvencia optimalizálására.

Óvja az ízületeket

Azoknak, akiknek problémájuk van a térdükkel, a hátukkal, esetleg a csípőjükkel, zömében le kell mondaniuk az olyan mozgásformákról, melyek megterhelik az ízületeiket. Ilyen esetben is tökéletes választásnak bizonyul a spinning, mely sokkal hatékonyabb a sima utcai biciklizésnél. Ez a spinning kerékpárok különleges kialakításának köszönhető, amitől sokkal folyékonyabb mozgásokat végzünk, így a tekerés nem erőlteti meg az ízületeket, viszont erősíti az izomzatot.

Kalóriaégetésre tökéletes

Azok számára, akik fogyni szeretnének, tökéletes választás a spinning, hiszen rendkívüli módon égeti a zsírt. Az intervallum edzésekhez hasonló módon szabadulunk meg a kalóriáktól, így intenzitástól függően akár 500-700 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt.

Alakformálás

Nagyon sokan azért kezdenek sportolni, mert formálni szeretnék a testüket. Erre is tökéletesen megfelel a spinning, hiszen többek közt a lábakat és a feneket is edzi, aminek köszönhetően jelentős izomnövekedés érhető el. Ez a tény többek közt a zsírégetésre és az egyidejű izomépítésre vezethető vissza.

Törzsizmok erősítése

Ki gondolná, de a spinning az elülső és az oldalsó hasizmokat is erősíti, továbbá a hátunkat is, leginkább abban az esetben, ha növeljük a tempót és állva tekerünk, ugyanis a törzsünknek ilyenkor rengeteget kell kompenzálnia. Ennek a következménye, hogy javul a tartásunk, a hasunk pedig egyre laposabb lesz.

Javítja a hangulatunkat

Sokan nem tudják elképzelni, mi lehet élvezetes az egy helyben történő tekerésben, de a sebesség állandó változtatása, a csapatban edzés, a zenére történő tekerés és az edző motivációja mind szórakoztatóvá és változatossá teszi ezt az edzésformát.

Stresszoldás

Ha egy fárasztó és stresszes nap után ki szeretnénk szellőztetni a fejünket, akkor a spinning erre teljesen megfelel, hiszen az intenzív tekerésnek köszönhetően feloldjuk a bennünk rejlő feszültséget, és az edzés után egy óriási adag endorfin szabadul fel a szervezetünkben.

 

Kell ennél több?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: