2021. 03. 12., péntek, 12:20

Hétfőtől lehet igényelni a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt

A Kormány döntése alapján a Magyar Fejlesztési Banki egy új hitelprogramot indít a koronavírus gazdasági hatásait leginkább megszenvedő vállalkozásoknak.

Március 8-tól lehet megigényelni az újraindítási hitelt, azoknak a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek megsínylették a pandémia gazdasági következményeit. Olyan vállalkozások kérhetik a kölcsönt, amelyek gazdaságilag potenciálisan életképesek, azonban vagy egyáltalán nem, vagy csak részben jutnak pénzhez, és már 2019. január 1-től folyamatosan szerepeltek a cégkivonatban.

A hitel összege 1 millió Ft - 10 millió Ft, attól függően, hogy a 2019-es év teljes árbevételét nem haladhatja meg. Önerő nem kell hozzá, és 0%-os kamattal vehető fel, 10 éves futamidőre. Készletbeszerzés költségei, termelésre, anyagbeszerzésre, munkaerőköltségekre, rezsiköltségekre fordítható. A kölcsönnek azonban buktatói is lehetnek a fedezet elvárások miatt. Gazdasági társaságoknak kezes, egyéni vállalkozók esetében pedig kezes, vagy ingatlan jelzálog, a bank által vállalt garancia, vagy fizetési számla követelésen alapított óvadék szükséges.

 

Szerintetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: