2021. 03. 11., csütörtök, 10:25

Rászoruló időseket segített hozzá vakcinához egy 12 éves fiú

A 12 éves Sam Keusch New Yorkban él és az átlagos hetedik osztályosok életét éli, azt leszámítva, hogy 1600 nyugdíjast segített hozzá vakcinához.

Ahogy nagyon sok családban gondot okoz a találkozás, a fiú sem láthatta nagyszüleit már hónapok óta, emellett nehezíti a helyzetet az is, hogy az oltóanyag nem elérhető mindenki számára. A kiskamasz látta, hogy nagyszüleinek, és szomszédjainak szüksége van az apja segítségére az időpontfoglalásban és ekkor tudatosult benne, hogy ezt ő is megtehetné azoknak az idős embereknek, akiknek nem könnyű eligazodniuk a virtuális világban.

Már korábban gondolkoztam rajta, hogy a bar-micvó alkalmából készülök valamilyen közösségi projekttel, és ez nem tűnt nehéznek

- nyilatkozta a CBS News-nek a fiú. Azt is elmondta, hogy először adományozni szeretett volna, de rájött, hogy másképp is segíthet: így találta ki, hogy a Google sablonjainak segítségével rakta össze a “Vaccine helper” oldalt.

 

Ez a weblap segít a New York-ban élőknek kideríteni, hogy elérhető-e már számukra az oltás, és ha igen, akkor néhány információt meg kell adniuk magukról, majd Sam mindegyiküknek egyesével foglal időpontot. Eddig már több mint 1600 embernek segített így, de ez a szám valószínűleg nagyot fog még ugrani, ugyanis egyre jobban terjed.

A fiú a lapnak arról is beszélt, hogy ugyan beletelhet pár napba, de a legtöbbször már aznap sikerült a foglalás.

Bárki szerezhet rajtam keresztül időpontot, de jobban örülök, ha a fiatalok maguk csinálják, mert valószínűleg képesek rá. Az időseknek nagyobb szükségük van erre

- magyarázta Sam, aki már rengeteg üzenetet kapott hálálkodó emberektől, akik rajta keresztül jutottak hozzá az oltáshoz. Csodálatos látni, hogy az idősek folytathatják az életüket a folyamatos veszély nélkül. Sokan írják, hogy végre találkozhattak az unokáikkal, és ez nagyszerű, mert a nagyszülőknek nem lehet könnyű nélkülük – tette hozzá.
 

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő oldal egyébként nemcsak a nyugdíjasoknak, hanem a tanároknak és a krónikus betegségben szenvedőknek is segítséget nyújt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: