2021. 03. 10., Szerda, 11:32

Új drogközpont nyílik Uránvárosban, morognak a környékbeliek

Bővítik a pécsi Uránvárosban működő alkohol ambulanciát: hamarosan drog addiktológiai központ nyílik, ahol függő fiatalok kérhetnek segítséget. A szomszédos társasházban azonban nem örülnek a fejlesztésnek.

A tervek szerint egy 250 négyzetméteres épületet húznak fel a Berze Nagy János utcai központnál, egy nagyobb zöldterületre.

A lakókat ez azért aggasztja, mert a közelben három iskola és négy óvoda is működik, és, mert nem szeretnék, ha beépítenék a zöldövezetes területet- írja a bama.hu.

A társasház közös képviselőjének nagy nehezen sikerült felvennie a kapcsolatot és találkozót lebeszélnie egy helyi képviselővel, de ez még mindig nem hoz megnyugvást a lakóknak. A kivitelezőnek február 15-től majdnem egy éve maradt, hogy befejezze a munkálatokat.

Közben az Integrált Drogterápiás Intézet Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Szemelyácz János megkereste a Dunántúli Naplót azzal, hogy körülbelül 5-6 fát kell csak kivágni az építkezéshez. Korábban ennek a duplájáról volt szó, hogy legyen hely a kötelező parkolónak, de az Országos Kórházi Főigazgatóság, mint megrendelő másképp döntött, így most más helyre kerül a parkoló, az intézetvezető pedig azt ígérte, hogy kétszer annyi fát fognak ültetni a kivágottak helyébe.

Az is kiderült, hogy az intézmény nem bentlakásos otthon lesz, hanem egy ambulancia, amelyet nappal látogathatnak drogfüggő fiatalok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: