Veszprémből rajtol a Tour de Hongrie egyik szakasza

2021. 03. 09., Kedd, 23:28

Veszprémből rajtol a Tour de Hongrie egyik szakasza

via

Miután tavaly elmaradt a Giro d'Italia rajtolása Veszprémből a koronavírus-járvány beütése miatt, 2021-ben sem kell tartani a biciklis izgalmak hiányától: 2017 után újra megrendezik a Tour de Hongrie-t, ezúttal a 42. alkalommal, a verseny 3. szakasza pedig május 14-én Veszprémből indul, és egészen Tatáig versenyeznek a résztvevő csapatok.

Kedden jelentette be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Facebook-oldalán, hogy hivatalos: a Tour de Hongrie 3. szakasza veszprémből indul.

A verseny első két szakasza Siófok és Kaposvár, valamint Balatonfüred és Nagykanizsa között játszódik majd május 12-én és 13-án, 14-én Veszprémből rajtolnak a versenyzők és Tatáig mennek, majd 15-én Balassagyarmat és Gyöngyös-Kékestetőn keresztül versenyeznek, míg a megmérettetést 16-án, vasárnap Budapesten zárják a résztvevő csapatok.

A Tour de Hongrie különben 42. alkalommal lesz megszervezve,

A Giro d'Italia elmaradása miatt a hangsúlyt Észak-Magyarországra fektettük [...]

 - mondta a főszervező, Eisenkrammer Károly.

A megmérettetés öt napon át fog tartani és 794 kilométer fognak ezalatt megtenni a csapatok. Az útvonal 5 részes lesz, végén Budapesten egy 12-szer teljesítendő, látványos gyorsasági szakaszt kell majd teljesíteniük a versenyzőknek, ami a Hősök Terén kezdődik és ér véget.

Májusban találkozunk!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: