2021. 03. 09., kedd, 12:15

Újra találkozhatunk Kaposvár utcáin a Google autóival

Többnyire a magyarországi megyeszékhelyekre, így Kaposvárra is visszatérnek a Google Street View autói március 16-tól. A Google így szeretné frissíteni a városok, az utak és az autópályák képeit.

Hazánkban a Google térkép Utcakép szolgáltatása már 8 éve elérhető, mára már több mint 220 országban. Azóta is folyamatosan frissítik a képeket, hogy minél hűbben tükrözze az utcák, terek aktuális állapotát, helyzetét, illetve, hogy az internetezők minél pontosabban tudjanak tájékozódni, így a felhasználók virtuális sétát is tehetnek a magyar településeken. Sőt, a várak és kastélyok mellett még nemzeti parkokat is bejárhatnak, hiszen az Utcakép 360 fokos képet mutat mindezekről. 

 

 

Legutóbb 2019 júniusában jártak nálunk, akkor főként a városban zajló felújításokat tudták megörökíteni, ám jó lesz látni végre a Google Map-on alaposan megújult városunkat.

Integettél a kamerának? - Frissült a kaposvári Google Street View!

Integettél a kamerának? - Frissült a kaposvári Google Street View!

Még májusban számoltunk be róla, hogy Magyarországra érkeznek a Google autói, amelyek az utcákat hivatottak befotózni a Street View alkalmazás frissítésének céljából.

Attól senkinek sem kell aggódnia, hogy az utcán sétálva véletlenül lekapja egy Google autó kamerája, ugyanis a cégóriás a képek fotók közzététele előtt még kitakar minden arcot, ahogy a rendszámokat is elhomályosítják. De akár mi is kérhetjük, hogy a házunk ne legyen látható a felvételeken: már a közzététel után a képek jobb alsó sarkában lévő „Hiba bejelentése” gombra kattintva igényelhetjük ezt. 

 

Ezen az oldalon pedig még több információt kaphatunk az Utcaképről, és két kattintásból megtudhatjuk, hogy éppen merre járnak hazánkban a Google autói.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: