2021. 03. 09., kedd, 18:42

Nem maradtak otthon a magyarok, hiába jelentették be a harmadik hullámot

A mobiltelefonok mozgásának adatai alapján nem igazán tartanak az emberek a megfertőződéstől.

Bár a koronavírus harmadik hullámának hivatalos bejelentése már lassan három hete megtörtént, és hétfőtől újabb korlátozásokat jelentettek be, a Google és a Facebook által szolgáltatott adatok alapján úgy tűnik, nagy volt a nyüzsgés előző hét vége felé, nem maradtak otthon az emberek. Mint ahogy mi is írtunk róla, óriási tömegek lepték el az élelmiszerboltokat, patikákat, dohányboltokat és sokan megrohamozták a március 22-ig bezárt üzleteket is.

De most tényleg, miért? Így nézett ki csütörtök este az egyik kaposvári LIDL

De most tényleg, miért? Így nézett ki csütörtök este az egyik kaposvári LIDL

Hiába nem vonatkoznak a hétfőtől érvényes szigorítások az élelmiszerboltokra, sokan a tavaszi záráshoz hasonlóan úgy rohamozták meg a multikat, mintha az éhenhalás küszöbén állnánk. Egy Facebook felhasználó a Lidl-ben csütörtök este készült képet osztott meg, melyen tömött sorban, a...

Az emberek mozgásáról a Qubit hozott szemléltető grafikonokat, amelyek alapján látható, hogy a karácsony előtti időszakban nagy volt a jövés-menés, ami érthető is, hiszen az ünnepek közeledtével megszokott a vásárlási láz. Szilveszter után csökkentek a számok, majd ezt követően januárban újra emelkedés látható, amely minimális eltérésekkel szinte ugyanazokat a számokat hozta hétről-hétre. Ez változott meg az előző hét vége felé, amikor kiugró számokat hozott a Google mutatója, amely nagy valószínűséggel összefüggésben lehet a korlátozások hírére beindult pánikvásárlásokkal, ami Kaposváron is kifejezetten látványos volt. 

A szakemberek továbbra is figyelmeztetnek, a harmadik hullám a mutáns vírusok rapid terjedése miatt eddig nem látott tragikus számokat hozhat. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: