2021. 03. 08., hétfő, 10:00

Új helyről csodálhatjuk majd a Balatont - Új kilátó épül Balatonlellén

Több újdonságra is számíthatnak a látogatók a népszerű kirándulóhelyen, az egyik, egy panoráma pihenőterasz már el is készült, ahonnan ellátni akár Tihanyig is.

A dél-balatoni településen egész évben várják a látogatókat, a várostól mindössze 3 kilométerre található Kishegyen számtalan pince és vendéglátóhely üzemel, de nagy népszerűségnek örvend a Szent Donát kápolna, és a Majthényi Présház is.

 

Az itt elterülő Parkerdőben már hetek óta folynak a munkálatok, egy 20 négyzetméteres panoráma- pihenőteraszt és egy játszóteret építettek ide, de biciklitárolókat, asztalokat, padokat és információs táblákat is kapott a helyszín. Emellett egy tűzrakóhelyet is kialakítottak és kiszelesítették az utat - hivatkozik a likeBalaton a Lellei Újságra.


Az újításokról már 2018 -ban szó esett: akkor az októberi képviselő-testületi ülésen a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. tulajdonosi hozzájárulási kérelmet nyújtott be az „A Balaton madártávlatból” Kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása című pályázat keretében megvalósuló Balatonlelle Parkerdő – Kishegyi erdei élményközpont című projekt megvalósítására. A több mint 27 millió forintos fejlesztésből felújítanák a Majthényi Présháztól a parkerdő első pihenőjéig a felfelé vezető utat, melyre egy 20 cm vastag kőágyazat kerül,  és egy 15 cm-es beton burkolattal fedik le.

 

Sőt, a gyerekeknek még egy mini tájfutópályával is kedveznek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: