2021. 03. 05., péntek, 09:47

Futurisztikus várost tervez Elon Musk a Mars missziókhoz

A Tesla és a SpaceX vezére, Elon Musk most épp egy új, futurisztikus város megalapításán fáradozik. A metropolisz a Starbase nevet kapná, és a Texas déli részén, a mexikói határ mellett fekvő Boca Chicát nevezné át így a multimilliárdos, itt üzemel ugyanis a SpaceX fejlesztési és kísérleti telepe, amelyet a Mars- űrjáró fejlesztésére és gyártására alakítottak ki. Musk tavalyelőtt itt mutatta be a Mars-utazáshoz kifejlesztett űrhajót is.

A multimillárdos kedden, a Twitteren osztotta meg a világgal az új tervét:

Emellett csak annyit árult el, hogy a város készülőben van, majd követői kérdésére titokzatosan mindössze annyit árult el, hogy Starbas egy kutyabarát hely lesz. A Bloomberg szerint a SpaceX egyik képviselője a település beépítésének és átnevezésének követelményeiről, folyamatáról érdeklődött. A texasi törvények szerint a beépítési folyamatot a Cameron megyei biztosok kezelik, a megyei bíró, Eddie Trevino viszont nem ilyen pozitív Musk új terveivel kapcsolatban: szerinte még nagyon sok akadályt kell leküzdeniük, hogy elérjék a céljukat és, ahogy fogalmazott egy Twitter bejegyzés még nem jelent semmit. Boca Chicának például nincs nyilvános vízrendszere sem, így a cégnek a közművesítéssel kellene kezdenie.

Jelenleg teherautókkal szállítják a vizet a közeli Brownsville-ből, a lakosok pedig tartályokban tárolják otthonaikban. Ez azért nem túl futurisztikus...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: