2021. 03. 02., kedd, 14:58

Kaposvári startup korszakalkotó alkalmazása nyert díjat az Egyesült Királyságban

Kaposvári gyökerű, digitális egészségüggyel foglalkozó cég ért el nemzetközi sikert az elmúlt héten: a brit kormány és néhány nagyvállalat támogatásával rendezett Tech Rocketship Awards Europe startupversenyen a magyar ALSAD Medical kategóriagyőztesként végzett a Tech for Health and Wellbeing (Technológia az egészségért és jó közérzetért) kategóriában.

A versenyre az európai országokból valamint Izraelből több mint 650-en neveztek eredetileg. A területi válogatások után 24-en kerültek a közös elődöntőbe (kategóriánként hárman, az ALSAD Medical egyetlen magyar startupként került a teljes mezőnybe), amelyből a zsűri kiválasztotta a 8 nyertest, akik a brit piaci terjeszkedésükhöz kapnak többféle támogatást a Department of International Trade-től  (a brit Külkereskedelmi Minisztérium).  A nyertesek a szeptemberi London TechWeek-en is részt vesznek.

Az ALSAD Medical Magyarországon is elérhető szoftvere (www.vesebetegdieta.hu | www.diabeteszdieta.hu | www.dietaajanlas.hu ) a krónikus betegeket segíti, illetve azokat, akiknél nagy valószínűséggel alakulhat ki cukor-vagy vesebetegség. Az alkalmazással a napi egészségmenedzsment válik könnyebbé: étrendbeállítás, étrendtervezés és naplózás, a napi aktivitás követése okoseszközökkel, miközben a felhasználó az állapotához illeszkedő, egyéni tájékoztatásban is részesül.

 

 

Mivel a probléma tömegeket érint, szükség van átfogó, népegészségügyi szintű, digitálisan támogatott megoldásra, amit a brit startupverseny zsűrijének döntése is megerősített.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: