2021. 03. 01., hétfő, 11:58

Van 20 ezer magyar, akinek a neve ott van a Marson

Te is köztük vagy?

2019 májusában hirdette meg a NASA a Send Your Name kampányát, melyben azt ajánlotta fel a világ bármely lakosának, hogy elviszi őt a Marsra. Mármint nem teljes egészében csak a nevét, de ez is elég menő, nem is csoda, hogy közel 11 millióan küldték el amit egy elektronsugár segítségével egy kis chipre kiírtak, majd integrálva azt a Perserverance fedélzeti egységébe útnak is indítottak a vörös bolygó felé. Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég sikeres is volt a történelmi küldetés, landolt a robot a Marson.

Azonnal beindultak a mémgyárak a Marsra szállást követően

Azonnal beindultak a mémgyárak a Marsra szállást követően

A Perseverance marsjáró 7 hónapnyi utazás után landolt a vörös bolgyón.

Így pedig a 11 millió név is a Perserverance fedélzetén, melyekről egy összesítést most közzé is tett a NASA. Kiderült, hogy pontosan 10.932.295 név érkezett meg a Marsra, közülük több mint 2,5 millióan Törökországból, közel 1,8 millióan Indiából, és kicsit több mint 1,7 millióan az Egyesült Államokból érkeztek.

A listában a magyarországi nevek is szerepelnek, szám szerint 20.871 magyar ember neve van most a vörös bolygó felszínét járó roboton, amihez még beszállókártyát is csatoltak:

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: