2021. 02. 26., péntek, 14:31

Ha a járvány megengedi, engedélyezik június végére a Balaton Soundot

Négy hónap múlva fesztivált rendezne Zamárdiban a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft., a helyszínt legalábbis lefoglalták a rendezvény számára - írja a 24.hu.

Az ülésen úgy határoztak, engedélyt adnak arra, hogy szigorú járványügyi feltételek mellett nyáron két fesztivált rendezzenek a településen:

  • a Balaton Soundot június végére, július első hetére lőtte be a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft.,
  • a Strand Fesztivált pedig augusztus közepére szervezné a Volt Kft.

A megszavazott megállapodási javaslat arra is lehetőséget ad a szervezőknek, hogy

ha a járványhelyzet idén nem teszi lehetővé a rendezést, mindkét fesztivált 2022-re tolhassák át.

Az önkormányzat pénteken küldte el a képviselők által elfogadott konkrét szerződési feltételeket a szervezőcégeknek.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a 24.hu-nak elmondta, a település hosszabb távon „kivezeti” a fesztiválokat, így nem abba nem egyeztek bele, hogy a szigetesekkel öt évre szóló szerződést kössenek, ahogyan arról is döntöttek, hogy a Be My Lake fesztiválnak sem Zamárdi lesz a helyszíne. Mint kiderült, a település a fesztiváloknál használt területeket, parkolókat hosszabb távon más célokra kívánja hasznosítani.

A polgármester elmondta, "az egyéves szerződés egyfajta „bónusz” a tavaly elmaradt rendezvényekért, ami időt ad a rendezőknek, hogy új helyszínt találjanak a fesztiváloknak"

 

A Sziget Zrt. márciusban dönt véglegesen az idei rendezvények sorsáról,  de elmondták, hogy a legutóbbi kormányzati bejelentések nem javítják az esélyeket arra, hogy a nyári szezonban bármilyen, oltási igazolványos rendezvény létrejöhessen.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: