2021. 02. 26., péntek, 11:50

Az iskolák bezárását kéri a kormánytól a Pedagógusok Szakszervezete

Nyílt levélben fordult a kormányfőhöz a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, miután Orbán Viktor február 25-én a járványhelyzet legnehezebb két hetét vázolta fel a Facebookon közzétett videójában.

Ahogy arról beszámoltunk, a miniszterelnök a szakemberekkel folytatott csütörtöki megbeszélését követően a járványhelyzet eddigi legnehezebb két hetét jósolta elénk, melyre reagált a PDSZ is. Nyílt levélben kérték a miniszterelnököt, hogy tegye most félre politikai megfontolásait, hiszen komoly veszélyhelyzet alakult ki az általános iskolákban, óvodákban, kollégiumokban és szinte minden intézményükben.

Egyre több intézményben kell részlegesen vagy teljesen zárást elrendelni. Egyre több kollégánk betegszik meg, vagy kerül kórházba. Az új variánsokról érkező információk szerint nem csak a dolgozók egészsége van fokozott veszélyben, hanem a ránk bízott fiatalok és hozzátartozóik biztonságával kapcsolatban sem érkeznek megnyugtató hírek.

Orbán: Az egész járvány legnehezebb két hete előtt állunk

Orbán: Az egész járvány legnehezebb két hete előtt állunk

Facebook oldalán jelentkezett be miniszterelnökünk, ahol csupa rossz hírrel tudott csak szolgálni.

A levélben még kitérnek arra is, hogy az elöregedett pedagógustársadalom átlagéletkora 54 év, soraikban sok krónikus beteggel, akik nincsenek kiemelt helyen az oltási programban, beoltásuk sem történt meg. Arra kérik a miniszterelnököt, hogy honfitársaink védelme érdekében rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi intézményben.

Közel ezer diák van jelenleg hatósági házi karanténban Kaposváron - Heti koronavíruskörkép

Közel ezer diák van jelenleg hatósági házi karanténban Kaposváron - Heti koronavíruskörkép

Ezen a héten is összeszedtük a kaposvári intézmények weblapjain megosztott információk alapján a járványügyi statisztikákat. Az elmúlt egy hét leforgása alatt ismét rendesen megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma, de ami döbbenetes, hogy közel ezer diák van jelenleg házi...

Miniszterelnök Úr! Most legyen határozott, és hozza meg ezt a népszerűtlen döntést! Ezek történelmi idők - és történelmi jelentőségű döntések állnak Ön előtt. Ne hagyjon cserben bennünket és a társadalmat: állítsuk meg a harmadik hullám rohamos terjedését!

- zárták levelüket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: