2021. 02. 23., kedd, 13:59

Börtönbe zárják a nőt, aki milliókért próbált eladni hamis koronavírus vakcinát Siófokon

Egy év börtönre ítélte a Siófoki Járásbíróság első fokon azt a nőt, aki koronavírus elleni vakcinákkal és telephely-fertőtlenítéssel 5 millió forintot akart kicsalni egy siófoki vállalkozótól - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

Azt írták: a nem jogerős ítélet szerint a 36 éves vádlott a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet kihasználva március 18-án felhívta telefonon a sértettet és magát a tisztiorvosi szolgálat munkatársának kiadva azt közölte vele, hogy

OLTÓANYAGOT KELL RENDELNIE, VALAMINT A TELEPHELYE HELYISÉGEINEK FERTŐTLENÍTÉSÉT IS, MÁSKÜLÖNBEN „BEZÁRJÁK" A VÁLLALKOZÁSÁT.

 

Forrás: koronavirus.gov.hu

A vakcinák és a munka ellenértékét 5 millió forintban határozta meg. A sértett már a telefonhívás közben rájött, hogy be akarják csapni, ezért amikor a nő a döntése felől érdeklődött, azt válaszolta: indul a bankba átutalni a pénzt, valójában azonban a rendőrségre ment feljelentést tenni.

A bíróság a nőt csalás bűntettének kísérletében találta bűnösnek. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, a vádlott és védője három napot tartott fenn nyilatkozata megtételére, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik. A rendőrség az esetről korábban azt közölte, hogy a sértett egy péküzem tulajdonosa, és a vádlott 100 vakcinát ígért neki.

 

A vállalkozó a telefonhívást rögzítette, a rendőrök a felvétel és a híváslista alapján azonosították, majd a lakhelyén elfogták a nőt. 

A bíróság a nőt csalás bűntettének kísérletében találta bűnösnek. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, a vádlott és védője három napot tartott fenn nyilatkozata megtételére, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

A rendőrség az esetről korábban azt közölte, hogy a sértett egy péküzem tulajdonosa, és a vádlott 100 vakcinát ígért neki. A vállalkozó a telefonhívást rögzítette, a rendőrök a felvétel és a híváslista alapján azonosították, majd a lakhelyén elfogták a nőt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: