2021. 02. 17., szerda, 19:11

Ausztráliában egy szivárványos úttal ünneplik, hogy legális a melegházasság

A világban egyre több ország engedélyezi a melegházasságot, már Ausztráliában is legális a melegházasság 2017 óta. Ezt pedig egy szivárványos úttal is ünneplik a helyiek.

Ausztrália kormánya a lakosság véleményét kérte ki egy kérdőívben, még 2017 decemberébenhogy mit gondolnak a melegházasságról, melyet az ausztrálok 60%-al támogattak. Ezelőtt ,,de facto" házasságra volt csak lehetősége 2009 óta az ausztrál LMBTQ-közösségnek ami azt jelentette, hogy törvényes keretek között összeházasodhattak viszont csak külön feltételek mellett, például 2 éves kapcsolat után vagy gyermek örökbefogadása után lehetett.

Ennek ünneplésére már régebb óta elkezdték kivitelezni a mintegy 90 méter hosszú szivárványos utat, ami a Rainbow Path nevet viseli Sydney Surry Hills-en. Ezzel szimbolizálják azt, hogy a kontinensen a szeretet egy alkotmányos szabadság, függetlenül a sematikus megítéléstől, miszerint a házasság csak nő és férfi között létesülhet.

Eközben Magyarországon is több neves cég csatlakozott a #acsaládazcsalád mozgalomhoz, amivel jelzik, hogy egyetértenek azzal, hogy a család az nem csak egy sematikus intézmény, hanem egy olyan közösség, ahol a szeretet áll a középpontban; ettől lehet még egy család csonka, azonos nemű, vagy nagymamás is. Az IKEA és a HBO is beállt a kezdeményezés mögé, ahogy az RTL Klub, több hazai influenszer és sztár, valamint a Levi's, a Sziget, a Marie Claire, Glamour és a Paramount Channel is.

 

Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: