2021. 02. 17., szerda, 11:32

A Tesco és a Spar dolgozói soron kívül kaphatják a védőoltást?

A Pénzcentrum számolt be róla, hogy értesüléseik szerint több hazai áruházlánc dolgozói, például a Spar és a Tesco alkalmazottjai is soron kívül kaphatják meg a koronavírus-védőoltást. Ennek velejárója, hogy ők az oltások közül nem választhatnak, viszont nem is teszik kötelezővé a beadatást számukra. 

Értesülésülésüket a Tesco is megerősítette, sajtóosztályuk így nyilatkozott:

A ma megjelent sajtóértesüléseket, miszerint zajlik a létfontosságú létesítmények körébe sorolt logisztikai központjainkban az oltási hajlandóság felmérése, meg tudjuk erősíteni. Az oltási terv megtervezésének keretében a NÉBIH arra kérte a Tescót, hogy mérje fel a logisztikai központokban dolgozó munkatársai oltási hajlandóságát.
 

Forrás: spar.hu

Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője is megerősítette, hogy ők is abban a körben vannak, akik felkérést kaptak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól arra vonatkozóan, hogy a "létfontosságú rendszerelemekben" mérjék fel az oltási hajlandóságot. Emellett pedig egy hazai diszkont-áruház is kapott megkeresést, hogy mérjék fel dolgozóik álláspontját arról, hogy beoltatnák-e magukat. 

Közben a Koronavírus Sajtóközpont is reagált az értesülésekre, az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint:

Félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban. Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szerdán az MTI-vel. Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon - írták. A közlemény szerint az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

 

Ti belemennétek, hogy soron kívül beoltanátok benneteket, de nem választhatnátok az oltóanyagok közül?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: