2021. 02. 15., hétfő, 14:19

Misztikus fogadások avagy a számok jelentősége a sportfogadásban

A számok behálózzák az életünket. Ha sportfogadásba fogunk, a számok jelentik a nyerésünket vagy bukásunkat. Nem mindegy hát, hogy hogyan döntünk.

Bármerre nézünk, számokat látunk mindenütt. Tulajdonképpen a számok határozzák meg az életünket. Egy számsor szerint vagyunk nyilvántartva. A születésünk pillanata is egy szám, és a halálunké is. Ma már tudjuk, hogy a világban minden egyes dolog leírható számokkal. Vagy ha még nem jött rá az emberiség, hogy számosítson valamit, törekszik arra. És óhatatlanul misztikus erőt tulajdonítunk egy olyan dolognak, amivel minden magyarázható. Sokan bele is őrültek ebbe a gondolatfolyamba. Így jobb nem nagyon belelovalni magunkat, viszont észszerűen használni a számok tudományát elég kifizetődő tud lenni. 

 

 

A számok jelentéséről általában 

Ősi népek írásos emlékeiben is találunk már olyan feljegyzéseket amikben jelentést tulajdonítanak egyes számoknak. Ezt sok minden előidézheti, hosszas megfigyelések, vagy asztrológiai események, vagy csak puszta véletlenek alakítják ki. 

 

Nézzük, hogy milyen jelentőséget tulajdonítanak a számoknak 1-9-ig: 

1.  Az akarat, energia, magabiztosság száma. Minden, ami kezdet, ami eredő. Valamint a hatalom, az agresszivitás száma is, minden olyanra vonatkozik ami egyedüli, mint a magány.

2.  A férfi és a nő száma, a páré, a bölcsességé, az egymás kiegészítésének szimbóluma.  De egyben az élet anyagi oldalát is jelzi.

3.  A hármas szám misztikája sokrétű, a világ hármas osztottságát jelképezi leginkább. Vallási értelemben fontos szám. A test-lélek-szellem, a múlt-jelen-jövő, a születés-élet-halál. Az egész világunk leírható általa eképpen.

4.  Az ember száma, a négy végtagot szimbolizálja. E mellett a munka, a cselekvés és a tett is ehhez a számhoz kötődik. Valamint az élet körforgására is utal, a 4 évszak 4 égtályon keresztül.

5.  Főként a segítés, vallás és gyógyítás száma. De az emberre mint érző lényre is utal, az 5 érzéken keresztül. Szokták jelölni vele az okkult tudományok iránti érdeklődést is, vonzódást a misztikum felé.

6. Ez a szám az univerzális harmóniát testesíti meg. A szeretet, szerelem, vonzalom, gondoskodás száma. Többszöri megjelenését negatív dolgokhoz szokták társítani.

7.  Itt összeadódik a fentebb említett isteni hármas és a földi négyes, ez adja ki az egész egységet a hetest. Mindeközben a számmisztikában a káosz és a határtalanság száma. Összefüggésbe hozzák a csalással, hamisítással és úgy általában az emberi gyarlósággal.

8.  Ez a szám igazán különleges, több vallásban misztikus erőt tulajdonítanak neki, és a végtelen szimbóluma is lehet. Leírja az univerzális rendet. Egy olyan dolgot, ami ugyanúgy teremthet, mint ahogy rombolhat.

9.  A kilences mindennek a teteje, itt már megsokszorozódik az isteni hármas. A hinduizmus csodálatos szimbólumrendszere – amit mandalával szoktak kifejezni – is erre épül.

0.  És persze a nulláról sem feledkezhetünk meg, hiszen az is szám. A katasztrófák útján végbemenő nagy változásokra utal. Egyfajta szükséges rossz szimbóluma.

 

 

Ha ennél mélyebben ásnánk bele magunkat, akkor érdemes tanulmányozni Pitagorasz számmisztikáját. Persze ez az egész hit kérdése, mint oly sok minden más, és rajtunk áll, hogy felhasználjuk-e mindennapi életünkben ezt a fajta tudást. Mindenesetre a sportfogadásban is sokaknak egyfajta támpontot nyújthat, de érdemes nem kizárólag ezekre hagyatkozni. 

Persze a sportfogadásban is van szerepe a számoknak 

Ha nem szeretnénk teljesen a véletlenre hagyatkozni, akkor mindenképpen szükség  van rá, hogy kidolgozzunk sportfogadási stratégiákat. Hogy ezt milyen módszerek alapján tesszük az teljes mértékben rajtunk áll. Ha reálisan nézzük, a sportfogadás valójában tudás alapú játék. De mivel mondhatni évezredek óta jelen lévő dolog, ezért sok lett körülötte a misztikum, így teljesen érhető, ha ezt a szegmenst is stratégia kidolgozásával közelítjük meg.

Először is mindenképpen ismerni kell, hogy mivel állunk szemben. Vaktában nehéz a megérzésekre hagyatkozni. Ki kell választanunk először egy számunkra szimpatikus online fogadó oldalt. A Bet365 belépés oldalon például mindent megtalálunk amire elsőre szükségünk van. Magyar nyelvű felület, egyszerű, világos használat. Itt kiválaszthatjuk milyen sportokra szeretnénk fogadni, és akár élőben is fogadhatunk meccsekre. Ha mindezt még egyszerűbben szeretnénk használni, akkor letölthetjük a Bet365 alkalmazást, így a telefonunkról is könnyen fogadhatunk. 

Ha alaposan áttanulmányoztuk a kínálatot, akkor jöhet az a rész, amikor eldöntjük, hogy mi alapján szeretnénk fogadni.  Sajnos amíg nem játszunk eleget, gyakran eshetünk abba a hibába, hogy bizonyos minták alapján hibás következtetéseket vonunk le.  Bármilyen stratégia alapján is indulunk el, mindenképpen részletesen jegyezzük fel az eredményeket, hogy hosszú távon ki tudjuk alakítani a helyes utat a sikerhez. 

 

Legegyszerűbb stratégiák: 

1. Fix tétek

Ez a legbiztonságosabb módszer.

2. Újrafelosztás

Úgy működik, hogy a bankrollunkat minden szelvény után újra felosztjuk és a következő tippet a kapott értékkel rakjuk meg.

3. Martingale

Ez egy egyszerű tétemelési stratégia.

4. Fibonacci

Ez már kicsit bonyolultabb, itt a híres Fibonacci számsor alapján tesszük meg tétjeinket. 

 

Miután ezeket részletesen tanulmányoztuk, csak utána érdemes bevonni a számmisztika tételeit, mert egymást kiegészítve érhetünk el valós eredményt. De ha vállalkozó szelleműek vagyunk, akkor persze ráereszthetjük a spirituális megérzéseinket minden egyéb nélkül az egészre, izgalmas dolgok sülhetnek ki abból is. 

 

 

+1 bónusz: az 5ös lottó misztikum 

Fontos tény, hogy a lottón minden számnak a kihúzási esélye ugyanakkora, és minden játékosnak a nyerési esélye 1 a 43.949.268-hoz. Mégis vannak olyan számok, amiket sokkal többször kihúztak a lottótörténelemben, mint a többit. A legtöbbet kihúzott szám az Ötös Lottó történetében a 3-as. Ezt 1957 óta 217szer húzták ki. Míg a legkevesebbszer kihúzott szám a 88-as, ezt 139 alkalommal húzták ki.  Nem tudni ennek mi az oka, de akár a számmisztikában is kereshetjük rá a magyarázatokat. 

 

Láthatjuk, hogy rengeteg módon meg lehet közelíteni a számok világát, ebből csak egy a misztikus vonzat, de semmiképpen nem lehet figyelmen kívül hagyni, akár szerencséről, akár a mindennapi életről van szó.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: