2021. 02. 15., hétfő, 14:05

Kaposvári producer is felkerült a Syrup Collective 20 éves jubileumi válogatás albumára

Az idén 20 éves Syrup.hu lemezlovas és buliszervező kollektíva egy válogatáslemez megjelenésével ünnepli második tízesét. A RE_FORMS album mind külsőben, mind a zenei stílusokban sokkal színesebb a korai megjelenéseknél, az eddigi ambientes, elektronikás vonal mellett egészen ütemes elektrók, acides idm, dubtechno, techno és egyéb downtempo hallható rajta. Egy kaposvári produkció, az underground körökben jól ismert Mester testvérek fiatalabbjának projektje, a Softmotel 'Ki Sem Bontotta' című trekkje is helyet kapott a nívós előadókkal - Anima Sound System, Tigrics, Sublogic - spékelt, ingyenes kiadványon.

 
SoftMotel
 
Klubestként debütált volna Kaposváron a SoftMotel név, ami felölelt volna egy kávéházi hangulatot, finom háttérzenékkel. Az esemény nem jött össze, a név viszont maradt. Egy év múlva lehetőség adódott Syrup-nál megjelentetni alkotásokat, onnantól kezdve kialakult egy sajátságos, kísérletező, mégis érthető stílus. A SoftMotel az évek során számos fesztiválra eljutott (többek közt Balaton Sound, Ozora, Veszprémi Utcazene, Campus Fesztivál), klubokba, (például Akvárium Klub, Cökxpon), és különleges helyekre (volt lemezbemutatóm a Toldi Moziban, a zenékhez komponált vetítéssel). 
 
Megjelenések:  Tudod, hol van (2008, Syrup), Délután kettő (2010, Syrup), Van egy nap, ma (2013, Syrup), Ülve is EP (2014, magánkiadás), Whisper (2016, magánkiadás).
 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: