2021. 02. 15., Hétfő, 12:12

Írtunk a koronavírus-ügyfélszolgálatnak, meglepő választ kaptunk

via

Kíváncsiak voltunk, hogy mi a helyzet a mi korosztályunkkal: teljesen egészséges huszonévesek vagyunk, akik az oltási terv végén állnak, a 18-59 évesek kategóriájában. Rákérdeztünk, hogy amikor majd mi kerülünk sorra, milyen sorrendben kapjuk meg a vakcinát.

Azt a kérdést tettük fel, hogy mi a helyzet azokkal a fiatalokkal, akik a nyáron a vendéglátásban szeretnének dolgozni, esetleg utazni, vagy éppen az Erasmus-félévüket tervezik. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a legbiztonságosabb az lenne, ha mindezt úgy tudnánk csinálni, hogy védettek vagyunk és nem kell attól félnünk, hogy elkapjuk a vírust, mely keresztbe húzná így a számításainkat. Azt szerettük volna megtudni, hogy a 18-59 éves, krónikus betegségben nem szenvedő magyarok milyen sorrendben fogják megkapni az oltást:

  • a regisztráció sorrendje számít majd, vagy
  • itt is fentről lefelé haladunk, vagyis a tizen-és huszonévesen csak nyár közepe-vége fele kaphatják majd meg a vakcinát, esetleg még később.

A válasz magáért beszél:

Az oltási program a Nemzeti Népegészségügyi Központ oltási terve alapján történik. Ennek részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, így ezek megjelenéséig szíves türelmét és megértését kérjük.

Hogy ez most azért van, mert a lakosság számára még mindig nincsen pontos, publikált oltási terv megadva vagy azért, mert ők sem tudják, hogy hogyan fog kinézni a mi csoportunknak az átoltása még nem igazán tudni, de hozzá kell tenni, hogy a mi kategóriánk az utolsó, igaz, a beoltathatók 65%-a ebbe a korosztályba tartozik, ami több, mint 4,7 millió fő.

Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: