Négy napra Kaposvárra érkezik az autentikus Thai konyha

2021. 02. 15., hétfő, 14:06

Négy napra Kaposvárra érkezik az autentikus Thai konyha

A szürke, covidos hétköznapokba üdítő színfoltokat csepegtetnek az éttermek tematikus napjai, a Dorottya Bistro pedig - követve a Corner Étterem hagyományait - élen jár ebben. A nagy sikerű sushi napok után ismét kelet felé tekintettek a gasztronómiai földgömbön, egészen Thaiföldig. A Dorottya Thai napok négy napon keresztül, február 17-től 20-ig várja a keleti konyha szerelmeseit.

thai ételek rendkívül karakteresek, amit elsősorban egyedi fűszerezésüknek köszönhetnek. A citromfű, a galanga gyökér, a curry, a citromlé, a koriander, a bazsalikom, a csili, na és persze a kókusztej, mind-mind elengedhetetlen alkotóelemei a klasszikus thai ételeknek.

Alapanyagok tekintetében szívesen használnak különböző zöldségféléket , de a leggyakoribb a szójababcsíra, a különböző, itthon ismeretlen gombák, a padlizsán, a bambuszrügy és a kínai kel. A thai konyha egyik legmeghatározóbb összetevője a rizs, melyet általában ragacsosan készítenek el (sticky rice) és minden napszakban elfogadott a fogyasztása, hol köretként, hol önmagában, desszertként, például kókusztejjel és mangóval.

 

Pad Thai

 

Mivel ezekben az ételekben alig, vagy egyáltalán nem találunk tehéntejből készült hozzávalókat, valamint a búza is igen ritkán szerepel az összetevők között, így az ételallergiával vagy -intoleranciával élők számára is ideális választás

A viszonylag egyszerűnek tűnő alapanyagok ellenére rendkívül változatos és sokrétű fogásokat fedezhetünk fel. A nálunk is jól ismert pad thai-on kívül rendkívül változatos levesekkel találkozhatunk a thai konyhában, melyeknek fontos összetevője a rizstej, de népszerűek a változatos szószokban megforgatott csirkeételek, és a sült sertés is.

A Dorottya Bistro négy napon keresztül teljesen autentikus fogásokkal készül a thai napokra, melyek elkészítéséhez budapestről érkezik a minden platformon agyondícsért Im-Oon thai étterem tulajdonosa és mesterséfe: 

 

Kétféle leves, négyféle tésztás és négyféle rizzsel készült ételből válogathattok, melyek mindegyike választható vegetáriánus, sertéshúsos, csirkehúsos és rákos kivetelben is:

 

 

További étvágygerjesztő videókért és részletekért jelöljétek az eseményt, és hogy értesüljetek a következő tematikus napokról, kövessétek a Dorottya Bistro Facebook oldalát!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: