2021. 02. 11., csütörtök, 10:36

Mindenáron le akarta vetkőztetni pácienseit a perverz patikus - Csak a melleikre volt kíváncsi

Büntetőeljárás mellett etikai vizsgálat is indult egy győri gyógyszerész ellen, aki több nőt is indokolatlanul levetkőztetett allergiateszt címszó alatt. 

 

Egy 21 éves nő azért kereste fel tavaly nyáron a patikát, hogy torokfertőtlenítő tablettát vásároljon. A gyógyszerész ekkor megtévesztő módon felajánlott neki egy allergiatesztet.

Ennek elvégzése érdekében a gyógyszertár hátsó bejáratán keresztül beengedte a sértettet a patika belső helyiségébe, ahol csak ők ketten tartózkodtak.

Itt a férfi közölte a fiatal nővel, hogy az allergiateszt leghatékonyabban a mell alatti területen végezhető el, ezért tegye szabaddá a melleit. Miután a nő a jobb mellét teljesen szabaddá tette, a férfi egy üvegcséből fültisztító pálcával a mell alatti bőrfelületre folyadékot kent, és a sértett fedetlen mellét figyelte közvetlen közelről, megközelítőleg egy percen keresztül.

Ezt követően közölte, hogy a teszt negatív, a sértett pedig felöltözött, és távozott a patikából.

Az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség azonban itt feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött. Ennek időtartama egy év, melynek eredményes eltelte esetén az eljárás megszüntetése várható.

 

Az ügyben a Magyar Gyógyszerészi Kamara részéről etikai eljárás is indult, melyet az érintett gyógyszerész maga kezdeményezett.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: