2021. 02. 10., Szerda, 10:27

Három év börtönre ítélhetik a szurkolót félig megvakító somogyvári focistát

Ahogy arról még októberben beszámoltunk, egy megyei összecsapáson egy lecserélt játékos és az egyik szurkoló összevitatkozott, majd a 34 éves focista egy palackot vágott a szurkolóhoz, aki ennek következtében fél szemére megvakult.

A Fonyódi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki a vád szerint egy futballmérkőzés közben összeszólalkozott az egyik vendég szurkolóval, majd egy műanyag ásványvizes flakonnal fejbe dobta a sértettet.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2020 októberében játékosként vett részt egy megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzésen. A második félidőben történt lecserélését követően a kispadon tartózkodott és a pályán történtek miatt szóváltásba került az egyik vendég szurkolóval, melynek során a kezében tartott 7,5 dl-es műanyag palackkal, nagy erővel a tőle pár méterre álló sértettet fejbe dobta.

A palack a sértettet a bal szeménél találta el és felsértette szaruhártyáját. A szerencsétlen kimenetelű dobás következtében a szurkoló a sérült szemére megvakult.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a garázdaság miatt korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerése esetére három év börtönbüntetést, három év közügyektől eltiltást és három év sportrendezvények látogatásától való eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: