2021. 02. 08., hétfő, 10:32

Agyonverte saját kutyáját a férfi, mert az megfogott egy tyúkot

10 hónap fogházbüntetésre ítélte a Siófoki Járásbíróság azt a férfit, aki még 2020 augusztusában egy 68 centis vascsővel agyonverte a kikötött német juhász keverék kutyáját, mert az elkapott egy felé tévedt tyúkot az udvaron.

A Siófoki Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki dühében vascsővel olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az állat elpusztult. A vád szerint a vádlott úgy tartotta az udvaron kikötve német juhász keverék kutyáját, hogy az állat közelébe tudtak menni a szintén az udvarra engedett baromfiak.

2020 augusztusában az eb megfogott egy hozzá tévedt tyúkot. Ekkor az indulatos férfi egy 68 cm-es vascsövet vett magához, majd „Megdöglesz!” felkiáltással nagy erővel ütni kezdte a kutyát. A vádlott ütéseinek erejétől az eb koponyája és nyakcsigolyái eltörtek úgy, hogy az elpusztult. A vádlott a kutya tetemét a ház kertjében elásta, azonban a siófoki rendőrök bejelentés alapján még aznap megtalálták az elhullott állatot.

 

 

Az ügyészség vádiratával egyezően a Siófoki Járásbíróság - tárgyalás mellőzésével - a férfit 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, amely büntetés végrehajtását 2 évre felfüggesztette, továbbá a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

 

A döntést az ügyészség tudomásul vette.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: