2021. 02. 05., Péntek, 11:26

A mai napon nassolni nem bűn, de kifejezetten kötelező - Nutella világnap van

2007 óta ünnepeljük mindenki kedvenc mogyorókrémjét február 5-én, amióta Sara Rosso, egy Olaszországban élő amerikai blogger kitalálta hogy ezen a napon adózzunk eme csodás édességnek. Hogy miért találta ki? A válasz egyszerű: mert imádja, akárcsak ti!

A Nutella eredetileg egy okos válasz volt egy nehéz problémára: a második világháborút követő kakaóhiányra. Pietro Ferrero, egy piemonti olasz cukrász, édes, kenhető krémet készített mogyoróból, cukorból és egy kevéske - akkoriban igen ritka - kakaóból. A masszát cipó alakúra formázta - ezt lehetett később felszeletelni és kenyérszeletekre helyezni. A finomságot 'Giandujot' névre keresztelte, a kor híres karneváli karaktere után. A Ferrero vállalatot hivatalosan 1946. május 14-én alapították.

A jeles dátum közeledtekor elárasztják a közösségi médiákat a  #worldnutelladay hashtaggel ellátott posztok, őrültebbnél őrültebb Nutellás receptekbe és agymenésekbe futhatunk bele, nem beszélve a Nutellás termékeket árusító vendéglátók akcióiról. 

Ha idáig legörgettetek, garantáltan megkívántátok, nekünk pedig van is egy tippünk hol hódoljatok vágyatoknak: a Torkosban egész nap kettőt fizet hármat kap akció van, azaz 1700 Ft-ért 3 nutellás-mascarponés mini pizza jár:

OMNOMNOM

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: