2021. 02. 05., péntek, 09:23

Egészen hétfőig élvezhetjük az átmeneti tavaszt, aztán visszatér a tél

Az évszakhoz képest váratlanul kellemes idő köszöntött be a napokban - csütörtökön még a melegrekord is megdőlt - és úgy tűnik egészen hétfőig ki is tart. Legalábbis mifelénk, keletebbre ugyanis mindössze 5 fok alatti maximumok lesznek.

Az  időkép előrejelzése szerint pénteken sok felhő lesz az égen az ország nagy része felett, a Dunántúlon néhol, míg a Dunától keletre elszórtan alakulhat ki eső, zápor, eközben naposabb időszakok nyugaton, délnyugaton lehetnek. 

Szombaton még jelentősebb lesz az ország két fele közötti hőmérsékletbeli különbség, 1 és 16 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk, északon, északkeleten lesz hidegebb, délen, délnyugaton melegebb az idő.

Vasárnap északon ónos esővel indulhat a nap. Napközben elszórtan számíthatunk kisebb esőre. Helyenként élénk, erős lehet a szél. Marad a nagy hőmérsékleti kontraszt, az ország északi felén lesz hidegebb, délen és nyugaton jóval enyhébb az idő.

Hétfőn északnyugat felől érkezik lehűlés, 1-11 fokra számíthatunk, keleten lesz enyhébb idő. Dél felől egyre többfelé elered az eső. Előbb nyugaton, az esti óráktól az északi tájakon is havas esőbe, hóba válthat a csapadék.

 

Hétvégén irány a szabad!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: