2021. 01. 27., szerda, 07:55

Erőszakkal próbáltak megetetni egy kiscsoportos gyereket az óvodában

Egy Fejér megyei óvodában történt az eset, mikor az ott dolgozók lefogtak és erőszakkal etettek egy három és fél éves, étkezési zavarral küzdő kisgyermeket. 

A két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő három és fél éves gyermeket. A gyermek a többi társával együtt az asztalnál ült és az ebédet várta, amikor a dolgozók hozzá léptek, egyik kezét az egyik, másik kezét a másik elkövető hátra fogta, a harmadik terhelt pedig kanállal szájába tette az ételt, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett.

 

Forrás:halfpoint

A második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, amelynek hatására a cselekményüket abbahagyták. A cselekményt követően a kiscsoportos gyerek viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, és sírva ment óvodába. A szülők a cselekményt követően a gyermeket átíratták egy másik óvodába.

Az óvodapedagógusok a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, továbbá fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége. A bíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhárom terheltet 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.  A Székesfehérvári Járási Ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

 

Elég szörnyű, hogy ilyen emberek foglalkozhatnak gyerekekkel...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: