Megérkezett a város első, kizárólag magyar termékeket árusító kisboltja - Kinyitott a Kulipintyó

2021. 01. 25., Hétfő, 11:27

Megérkezett a város első, kizárólag magyar termékeket árusító kisboltja - Kinyitott a Kulipintyó

A Füredi csomóponttól két sarokra lévő 72-es szám alatt kiemelt figyelmet érdemlő egység már túl régóta árválkodott, a következő időszakban viszont érzésünk szerint felszállóágban lesz népszerűsége, hiszen ide költözött Kaposvár első, kizárólag magyar termékekkel foglalkozó kisboltja, a Kulipintyó.

Az utóbbi években sokat változott a magyar fogyasztói légkör, az emberek egyre inkább figyelnek arra mit esznek, azok honnan érkeznek, milyen minőséget képviselnek és mennyire megfizethetőek. A magyar termelői kultúra egyre inkább elkezdett felzárkózni ezen igények megfelelő kielégítésére, ám attól függetlenül, hogy igazán magas minőséget képviselnek, csak nagyon nehezen juthatnak be a boltok polcaira.

Tudván, hogy mennyi potenciál rejlik a magyar termékekben, Kaposváron először a Kulipintyó próbálkozik meg vele, hogy kizárólag a hazai kistermelői, kisüzemi élelmiszereket pakolja a polcaira. Ne lepődjünk tehát meg náluk, ha a termékek hátoldalain olyan helységnevekkel találkozunk mint Mosdós, Somogysárd, Zselic vagy épp Kovácsszénája, hiszen a beszerzésnél próbálkoztak a minőség mellett arra is törekedni, hogy ha lehet környékbeli, kézzel készült élelmiszerek kerüljenek be hozzájuk.

Maga az egység tényleg kulipintyós, a letisztult és egyszerű környezet a kellő figyelmet fordítja a polcokon pihenő termékekre. A kínálat meglepően nagy, szörpöktől, teáktól kezdve találunk náluk müzliket, különféle liszteket, kásákat, 64 féle fűszert, önteteket legyen az épp chili vagy mustár, lekvárokat, tésztákat, tejtermékeket, de még hazai whiskey, gin és eperbor is található a polcokon, a hűtőben szerintünk nem sokáig árválkodó somogysárdi mangalica kolbászról és szalonnáról már nem is beszélve.

És ha már trendkövetés, attól függetlenül, hogy kistermelőktől származnak, a termékek külalakja is kellő figyelmet kapott, néha még magunk is rácsodálkoztunk a magyar leleményességre egy-egy névválasztásnál és csomagolásnál, és természetesen a vegánokra, a laktóz- és gluténérzékenyekre is gondoltak, számukra kifejezetten ajánljuk a gluténmentes lisztkeverékeiket Székesfehérvárról.

És ha még mindez nem volna elég, a Kulipintyóban még tovább növelnék a termékskálát, a jövőben érkeznek még öko tisztítószerek, zöldségek, gyümölcsök és pékáruk is, de a srácok nyitottak bármilyen új ötletre, így nyugodtan kereshetik őket a kistermelők is, ha olyan a termékük minősége, bizony akár a polcokon is találhatják magukat.

Ha a Kulipintyó célja a kulináris élet felpezsdítése és a helyi és a magyar termékek és termelők megismertetése itthon is, akkor bizony nagyon jó úton járnak. 

A Kulipintyót Kaposváron a Füredi út 72. szám alatt találod, hétfőtől péntekig 10-19 óráig, valamint szombaton 9-12 óráig várnak ha megkóstolnád a hazait.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: