2021. 01. 20., Szerda, 10:38

2020-ban kaposvári is van a Év Főépítésze díj nyertesei között

Immáron huszonegyedik alkalommal került átadásra az Év Főépítésze díj és a Főépítészi Életmű díj - utóbbit a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult, kiváló főépítész kapja. A 2020-as díjazott szorosan kötődik Kaposvárhoz, hiszen pályája során volt a város és a megye főépítésze is. 

Fábián Évát okleveles építészmérnöknek ítélték oda 2020-ban a Főépítészi Életmű díjat, több évtizedes szakmai elkötelezettséggel és lelkiismeretességgel végzett főépítészi tevékenységéért. Ennek apropóján készítette vele a hellovidek.hu oldala egy hosszabb interjút, melyben arra is kitértek, hogy érinti egy ilyen neves díj elnyerése. 

Egy életmű-díj hatalmas szakmai elismerést jelent, másrészt pedig egyfajta összegzés is. Gondolt-e erre a díj kapcsán? Hogyan tekint vissza az elmúlt évtizedekre, amit a pályán töltött?

Fábián Éva: Az életmű-díj meglepett, és nem is érzem magamat méltónak az elismerésre, ezt nem álszerénységből mondom. Nem is értettem, kinek jutottam eszébe, persze kiderítettem, többeknek. Az életmű az én szememben nagyobb dolog, jól körülírható, megfogható eredmény kellene legyen, sajnos én ilyennel nem tudok szolgálni. Négy évtizedig dolgoztam, több mint 12 évig voltam építész tervező, 15 évig dolgoztam a kaposvári hivatalban, 4 évig az állami hivatalban és több mint 8 évig a megyei önkormányzat hivatalában.

- Nem igazán összehasonlítható feladatok, de az egymásra épülésüket hasznosítani tudtam. Sokat gondolkodom azon, hogy mit kellett volna másképp csinálni, hol kellett volna erőteljesebben föllépni, harcos partnereket kellett volna keresni, ezért nem is tudtam igazán örülni az elismerésnek. Továbbra is szeretnék dolgozni, szerencsére változatos szívesség-munkák találtak meg az elmúlt évben, így a szabad élet – amit nagyon élvezek - mellett még hasznosnak is érezhetem magam.

Gratulálunk az elismeréshez!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: