2021. 01. 19., Kedd, 12:56

Saját arcára borította egy kétéves kisfiú a zsíroldót - Életveszélyes sérüléseket szenvedett

Megdöbbentő eset miatt emelt vádat a a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 28 éves nő ellen. A felügyelet nélkül hagyott mindössze két éves gyermeke magára öntötte a zsíroldót és súlyos égési sérüléseket szenvedett. 

Az asszony egy borsodi kistelepülésen élt a négy kiskorú gyermekével, mikor egy tavaly áprilisi reggel a négyéves fiú gyermeke átment a szomszédba a nagyapjához, míg a többi három gyermek a ház körül, illetőleg a házban játszottak. A gyermekek közül a hároméves fiú az udvaron volt, és mivel a nőnek nem volt szem előtt, keresni kezdte, ezért az addig a lakásban az ölében tartott kétéves fiát letette a szobaszőnyegre, és kiment az épületből.

Az udvaron tartózkodó gyermek éppen a ház kapujában állt, amikor az asszony rászólt, hogy menjen be, ő pedig visszaindult a szobába, mivel hallotta, hogy kétéves fia hangosan sír. Azon idő alatt, amíg a nő kiment a házból, a konyhai tűzhely mellett a földön lévő lecsavart kupakú hideg zsíroldó flakonból a kétéves gyermek a folyadék egy részét a saját arcára öntötte, amely rögtön égési sérüléseket okozott.

Az asszony megpróbálta lemosni, és közben segítségért kiabált, az egyik rokona értesítette a mentőket. A gyermek 8 napon túl gyógyuló harmadfokú égésnek megfeleltethető maródásos sérüléseket szenvedett el, közvetetten életveszélybe került. A sérülések nem következtek volna be, ha az asszony a veszélyes tisztítószert nem hagyja a gyermek által is elérhető helyen, a földön zárókupak nélkül.

A vád szerint a nő cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta. Az ügyészség pénzbüntetést kért a többgyermekes asszonyra.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: