2021. 01. 17., Vasárnap, 14:40

El ne induljatok a Zselici Csillagpark felé - Több száz autós rekedt a környéken

Vasárnap rengetegen vették az irányt a Zselici Csillagpark és a Ropolyi-tó irányába, hogy a családdal és a barátokkal sétáljanak vagy szánkózzanak egyet a hóban. Visszajutásuk kétséges, ugyanis az utak bizonyos részein tükörjég alakult ki és több százan rekedtek a területen autóikkal. 

A Kötél Speciális Mentőszolgálat emberei nemrég érkeztek meg a területre, hogy segítsenek a több száz kint rekedt autóson, ugyanis a jegesedés miatt az emberek nem tudnak haladni járműveikkel.

Sajnos a közösségi-, és weboldalain sem a terület tulajdonosa, sem a hatóságok nem hívták fel a kirándulók figyelmét, hogy milyen veszélyre lehet számítani a Zselicben, és kint sincs egy tábla vagy figyelemfelhívó sem, így számtalan autós tart még most is a Zselici Csillagpark és a Ropolyi-tó irányába, amit jelenleg csak hólánc felrakásával lehet biztonságosan megközelíteni. 

Frissítés

Egyik olvasónktól kaptunk beszámolót, aki dél körül szeretett volna hazatérni a Ropolyi-tótól. Ők már akkor azt tapasztalták, hogy a sok autó kijárta az utat, ami teljesen jegessé vált, az emberek velük egyetemben elkezdtek elakadni a dombok között. Az úriember először a 112-t hívta, majd a kaposvári rendőrséget, végül a SEFAG Zrt. irányába tett telefonhívás bizonyult csak sikeresnek, akik szóltak a helyi vadásznak, hogy segítsen a bajbajutottakon. 

Próbáljátok értesíteni a barátokat, családtagjaitokat, ha még nem késő, hogy ne a Zselici erdőt válasszák, ha kimozdulnának otthonról!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: