2021. 01. 17., vasárnap, 18:11

Csütörtökön hoznak döntést arról, hogy a beoltottakra milyen szabályok fognak majd vonatkozni

A kormány tájékoztatása szerint január 21-én ül össze az Európai Tanács, az uniós tagállamok állam- és kormányfői, hogy közös döntést hozzanak arról, az unióban miként utazhatnak azok, akik már megkapták a koronavírus-elleni oltást.

Habár koránt sem biztos, hogy Magyarország is csatlakozni fog a tervezethez, nagyon jó esélyeket látnak a szakértők arra, hogy egy közös uniós megállapodás fog arról születni, hogy akik beoltatják magukat, azok miként utazhatnak az unión belül.

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter is utalást tett már egy Kormányinfón arra, hogy valószínűleg engedményeket fognak azok kapni, akik beoltatják magukat a koronavírus-elleni védőoltással. A Belügyminisztérium kidolgozott egy elektronikus oltási könyvet is, amely, ha arról van szó, bevethető, ezzel ellenőrizhető lesz, hogy valaki kiváltságaival jogszerűen él-e.

Egyelőre nem tudunk sokat a részletekről viszont az biztos, hogy a jogi és akadémikus életben rengeteg kérdést vet fel ez a fajta diszkrimináció. Magyarország lakosságának jelentős része oltásellenes, viszont még nagyobb részük vissza szeretne térni a régi életéhez: úgy néz ki, az európai kormányok két lépcsőben akarják majd a szabadságot visszaadni az állampolgároknak. A koronavírus-elleni oltás Magyarország állampolgárainak ingyenes és önkéntes, regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n lehet.

 

Ezzel ösztönzik az embereket, hogy beoltassák magukat?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: