2021. 01. 15., péntek, 08:51

Gondoltad volna? Új tanulmány bizonyítja, hogy a füvezés összefüggésbe hozható a chips és édesség fogyasztással

Az elmúlt években egyre több ország és állam legalizálja a marihuána fogyasztást, ezzel együtt egy sor tanulmányt készítettek, hogy milyen hatással van a fizikai és mentális egészségre, vagy épp a táplálkozásra. Egy új kutatás a junk foodok fogyasztására fókuszált, és rendkívül meglepő eredményt hozott: ahol legálissá vált a fű, ott megnőtt a chips, édesség, és egyéb nassolnivalók iránti kereslet. 

A tanulmányból kiderül, hogy a havonta vásárolt junk food mennyisége 4,5 százalékkal nőtt a legalizáció után, és 3,2 százalékkal többet költöttek rájuk az emberek. A kutatók a stonerek három kedvencét is felsorolták: fagyiból 3,1 százalékkal, csokiskekszből 4,1 százalékkal, csipszből pedig 5,3 százalékkal fogyott több a legalizálást követően.

 

Egyre több USA államban legalizálják a marihuána fogyasztást

Azt is kiemelték a kutatók, hogy korábbi kutatásuk szerint vannak olyan termékek, amelyek iránt kifejezetten csökken a kereslet a marihuána legalizálása után:

az alkoholos italok eladásai 12,4 százalékkal zuhantak be.

Azt gondoljuk, hogy a marihuána nem káros, most nagyjából ez a közmegegyezés. De vannak váratlan hatásai, ezek egyike például az, hogy megéhezel tőle, és elkezded magad tömni minden szarral

 – állapította meg Alberto Chong, a tanulmány egyik szerzője.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: