2021. 01. 14., csütörtök, 14:41
Hivatalosan is fogyasztható a lisztkukac, jöhetnek a belőle készült élelmiszerek
Az Európai Unió égisze alatt működő Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerdán közreadott véleménye szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek.
Az állásfoglalás zöld jelzést ad a lisztbogárlárva élelmiszeripari felhasználásának, az ügynökség véleménye szerint ugyanis
a rovarlárvából származó készítmények meghatározott tenyésztési és elkészítési feltelek mellett biztonságosak, egészségesek és magas fehérjetartalmúak.
A lisztbogár lárvája egészben vagy por formájában emberi fogyasztásra alkalmas – közölték.
Ügynökségünk tudományos szakvéleménye támogatja azokat az uniós és nemzeti döntéshozó szerveket, melyek e rovarlárvából előállított élelmiszeripari termékek európai piacokon való engedélyezéséért felelősek
– fogalmazott közleményében az olaszországi Parmában működő uniós ügynökség.
A rovarlárvák széleskörű élelmiszeripari alkalmazása környezeti és gazdasági előnyökkel jár, ha a hagyományos állati fehérjeforrásokat olyanok helyettesítik, amelyek kevesebb takarmányt igényelnek, kevesebb hulladékot termelnek és kevesebb üvegházhatásúgáz-kibocsátást eredményeznek. Az alacsonyabb költségek és árak növelhetik az élelmezésbiztonságot – közölték.
Nyami!
-
A legolcsóbb otthoni nápolyi pizzakemencét teszteltük - VIDEÓ
-
Melege volt, meztelenül fürdőzött egy férfi a szökőkútban - VIDEÓ
-
Velős piritós a Desedán, rózsaszín utca Kaposváron - Nálunk járt Magyarósi Csaba - VIDEÓ
-
A kaposvári aluljáróban lopta el az idős néni táskáját - VIDEÓ
-
Lángokban állt egy szemetes hétvégén a Kinizsiben - VIDEÓ
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: