2021. 01. 13., Szerda, 10:00

Gyermekével az autóban, féltékenységből szorította le az útról volt feleségét

Vádat emeltek az ellen a 49 éves férfival szemben, aki tavaly februárban egyik este saját gyermekével az autójában dühében követte volt feleségét és annak új barátját, majd leszorította őket az útról és többször is megállásra kényszerítette őket.

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves férfival szemben, aki miután gépkocsijával utolérte azt a járművet, amelyben volt házastársa utazott, többször féktávolságon belül a reflektort felkapcsolva elvakította a vezetőt, leszorította az úttestről, majd megelőzve az autót indokolatlanul több alkalommal állóra fékezte kocsiját előttük.

A vádlott 2020 januárjában vált el volt feleségétől, akivel haragos viszonyban volt. A férfi 2020 februárjában – egyik este – volt feleségével közös házasságából származó fiát utasként szállítva Kaposvár közelében beérte azt a gépjárművet, amelyben volt házastársa egy férfi ismerősével közlekedett, ezért dühös és féltékeny lett.

A vádlott haragjában fél kilométeren keresztül féktávolságon belül haladt a sértetti autó mögött és távolsági fényszóróját is használta azért, hogy a gépkocsit vezetőt  zavarja és elvakítsa. A feldúlt vádlott ezzel még nem elégedett meg, a sértetti jármű mellé kormányzott, majd kétszer is „ráhúzta” kocsiját az autójukra, amely miatt a vezetőnek 1,2 méternyire le kellett hajtania az útról, mert a vádlott már teljesen a jobb oldali sávban haladt.

A férfi a másokat veszélyeztető magatartását azzal fejezte be, hogy a sértettek gépjárművét megelőzte és előttük többször állóra fékezett, ezért a mögötte haladó sofőrnek is meg kellett állnia. 

Az ügyészség indítványaival egyetértve a Kaposvári Járásbíróság büntetővégzésében 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette, valamint 2 és fél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: