2021. 01. 09., szombat, 18:23

Petíciót indítottak a 2021-es érettségik eltörléséért - Te aláírod?

A kérvényt már több mint 23 ezer diák írta alá.

Még csak néhány napja indította el az idei érettségik eltörlését szorgalmazó petíciót egy végzős lány, de ezt jelen pillanatban több mint 23 ezren ezren írták alá. A lánynak az a kérése, hogy az érettségi vizsgák helyett a jegyeik átlaga alapján kaphassák meg az érettségijüket, illetve a szakmai viszgáikat.

Mint azt mindannyian tudjuk, a jelenlegi vírus miatt jelentősen megváltozott az életünk. Munkahelyek, családok, életek mennek tönkre. Mint minden ágazatra, az oktatásra is nagy súlyt tett ez a helyzet. Keményen tanultunk egész évben, a szeretett Tanáraink is rengeteget dolgoztak és fáradoztak azért, hogy idáig eljussunk. Az OKJ és érettségi vizsgák is májusban és júniusban lennének (írásbeli, majd szóbeli), de a jelenlegi helyzet megnehezíti a diákok és Tanárok munkáját is - írja.

Szerinte az is nehézséget okoz, hogy elszoktak az iskolai élettől, otthon igyekeznek tanulni, pótolni és megérteni a tanagyagot.

De nagyon nehéz, hogy nem tudunk szemtől-szemben kommunikálni a Tanárainkkal, a több hónapos kieséssel nagyobb hátrány ér minket. Rengeteg ember bukna el egy érettségitől, vagy egy nagyon fontos szakmai vizsgától a vírus miatt.

 - teszi hozzá.

 

Neked mi a véleményed erről? Aláírod a petíciót?

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: