2021. 01. 07., csütörtök, 09:29

A somogyi anya végignézte, ahogy élettársa folyamatosan kínozza másfél éves kisgyermekét

Augusztusban írtunk róla, hogy letartóztatták azt a 32 éves somogyi férfit, akit zavart élettársa másfél éves kisgyermekének sírása, ezért válogatott módszerekkel bántalmazta folytatólagosan. Azóta a nyomozás kiderítette, hogy a 21 éves anya is bűnös, mivel többször történt hasonló eset, mégsem tett semmit, sőt egy alkalommal el is hallgatta a történteket.

2020 májusában költözött össze a férfi és a nő, közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves fiát, aki gyakran volt nyugtalan és sírt, ez zavarta a férfit, a gyereket ezért kezdte bántalmazni. Többször megütötte és bedobta a rácsos ágyba, emiatt a gyerek 2020 júliusának végéig több súlyos sérülést is szenvedett: bordatörést, sípcsonttörést és lábközépcsont-törést.

Az anya tudott ezekről és semmit nem tett, 2020 júniusában egy orvosi vizsgálat alatt el is hallgatta, hogy miként sérült meg a gyerek, aki emiatt nem kapott megfelelő orvosi ellátást.

A sérüléseket végül a gyerekorvos vette észre 2020 júliusában, ő utalta be a gyereket a megyei kórházba, ahol a vizsgálatok egyértelművé tették, hogy a gyereket bántalmazták, így a kórház értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot. A kaposvári nyomozók a bejelentést követően őrizetbe vették a férfit, letartóztatását az ügyészség indítványára már elrendelte a bíróság. Az ügyész a vádlottakkal szemben börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra tett indítványt.

 

A gyerek a sérülésekből felépült, gyermekotthonban helyezték el.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: