2021. 01. 07., Csütörtök, 11:25

Akár 300 ezerre is megbüntethetnek, ha rosszul dobjuk ki a karácsonyfát - Mutatjuk mikor szállítják el őket

Nincs egy hét és kezdetét veszi Kaposváron a kidobott fenyők elszállítása, hiszen az ünnepek után a Kaposvári Hulladékgazdálkodás két turnusban, szervezetten szállítja majd el az út mellé kihelyezett karácsonyfáitokat. Ám oda kell figyelni, hiszen ha rosszul helyezzük ki vagy válunk meg a fától és tetten érnek minket, jócskán a zsebünkbe kell nyúlnunk. 

Január 12-én és 26-án kerül sor a kidobott fenyők begyűjtésére, nektek pedig nincs más feladatotok, mint a fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre, társasházak esetén a gyűjtőkonténer mellé kihelyezni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozzák. 

A kaposváriakat arra kéri a Hulladékgazdálkodás, hogy díszek, szalagok, szaloncukor, égők nélkül, továbbá maximum 7-10 cm törzsátmérőjű és 150 cm hosszúságú fenyőket tegyük ki, a nagyobb fenyőfákat darabolva (összekötve vagy zsákokban) kérik kihelyezni.

Érdemes odafigyelni, hogy a megfelelő helyen és a megfelelő módon váljunk meg a karácsonyfáinktól, azaz ne az ablakon dobáljuk ki a társasházaktól, hiszen ha tetten érnek minket akkor köztisztasági szabálysértési eljárásba foghatnak minket, aminek a helyszíni bírsága 5 - 50 ezer forint között lehet. Feljelentés esetén azonban a hatóság akár 300 ezer forintra is büntethet.

Kaposváron mindig sikerül 1-2 embernek igazán érdekes helyekre kiraknia a megunt fenyőt, amelyekről idén is várjuk majd a képeiteket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: