2021. 01. 05., kedd, 10:18

Kezdődik elölről? Teljesen lezárták Angliát

Az intézkedés hétfő éjféltől lépett érvénybe.

Hétfőn sorozatban a hetedik napon regisztráltak 50 ezer új fertőzöttet a szigetországban, a vírus új változatának megfékezése érdekében a brit kormány az ország teljes lezárása mellett döntött -írja a BBC.

Nem fest jól a helyzet az angoloknál, az új változat ugyanis 50-70 százalékkal fertőzőbb mint elődje. Ugyanakkor Boris Johnson elmondta, hogy Angliában már több ember kapta meg a koronavírus elleni oltást mint Európa országaiban összesen, a miniszterelnök szerint ha minden jól megy, február közepére a legfontosabb csoportok tagjai közül mindenki meg fogja kapni az első dózist, addig is szükségesek az eddigieknél szigorúbb intézkedések. 

 

forrás: BBC

Keddtől mindenki csak különleges esetben hagyhatja el az otthonát, az éttermek csak elvitelre vagy kiszállításra adhatnak ételt, alkoholt viszont egyáltalán nem árusíthatnak. Bezárnak a nem létfontosságú boltok, az iskolák és egyetemek is.

A miniszterelnök szerint a legnehezebb hetek következnek, de a küzdelem az utolsó szakaszába lépett.

 

Frissítés: A friss kormánydöntés értelmében kedd éjféltől megszüntetik a repülőgépek beutazási tilalmát a szigetországból, de az utasokra érvényesek az aktuális karanténszabályok. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: