2021. 01. 05., kedd, 13:46

Fele annyiért vehetünk tévét, mint 10 éve - Itt a lista, minek az ára csökkent az évek alatt

2020-ban óriási drágulásokat tapasztalhattunk az üzletekben, az élelmiszerek ára, a gyümölcsöké és húsoké többszörösére nőtt, a szolgáltatásokkal kapcsolatban is jobban a pénztárcánkba kellett nyúlnunk, ám mindezek mellett szerencsére találni olyan termékeket is amely az elmúlt 10 évben óriási áresésen ment keresztül. 

A Pénzcentrum készített egy 8-as listát a KSH adatai szerint, melyből kiderül, hogy melyek azok a termékek és szolgáltatások, amik a legnagyobb áresésen estek át 2010 és 2020 között. 

 

Forrás:portfolio.hu

A lista élén, az LCD-LED televízió áll, melynek ára az elmúlt 10 évben közel felére csökkent, 44 százalékkal olcsóbban jutunk ugyanis hozzá az üzletekben. Ezt a villamos energia követi, mind az általános mind a vezérelt ára 20 százalékkal lett olcsóbb.

 

 

 

Az élelmiszereket tekintve egyetlen dolognak, pontosabban húsnak sikerült felkerülnie a listára, mégpedig a bontott csirke és a csirkecomb ára csökkent, ám nem annyival, hogy érezhető is legyen, előbbi 2 százalékkal, míg utóbbi 11-el lett olcsóbb. 

Ti tudtok olyat mondani, ami érezhetően nem drágult az elmúlt években?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: