2021. 01. 05., Kedd, 13:37

Toronymagasan Suzukikat vásároltak a legtöbbet 2020-ban a magyarok

Megérkezett az a lista melyből kiderül, hogy az elmúlt évben mely autómárkák voltak a legkelendőbbek a magyarok között, illetve azt is megtudtuk, hogy kishaszongépjárművek között mely márkákat értékesítették a legtöbbet. 

A 2020-as év az autóipar számára is szomorúan telt, ugyanis 2019-hez képest 18.9 százalékkal kevesebb új gépjárművet értékesítettek a Portfolio beszámolója alapján. 

Magyarország kedvenc autómárkáinak listája nem nyújt nagy meglepetést, sorozatban ötödik éve tartja első helyét a Suzuki. A legtöbben ilyen márkájú kocsikat vásárolnak, őket a Toyota követi, a dobogóra mögöttük pedig a Ford jutott fel. Kishaszongépjárművek terén az eladásokat tekintve a Ford vitte a prímet, másodikként a Fiat érkezett be, harmadik pedig a Toyota lett. 

Kategóriák szerint is kaptunk egy átfogó képet a tavalyi eladásokról, míg a legkevesebbet a luxus személygépkocsikból adták el itthon, a SUV-ok annál kelendőbbek, toronymagasan vezetik a listát, a Suzuki Vitara, a Ducia Duster és az új Ford Puma ment a legjobban. 

Bőven látni Suzukikat az utakon, így nem lepődtünk meg az eredményen. Hát ti?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: