2021. 01. 04., Hétfő, 16:20

Ezek lesznek a legfontosabb januári dátumok a diákok számára

via

Hivatalosan január 4-én  újra megkezdődött az oktatás hazánkban, ezért érdemes áttekinteni néhány dátumot, ami fontos lehet ebben a hónapban a veszprémi diákoknak is.

A felsőoktatásba jelentkezők a keresztféléves felvételihez szükséges hiányzó dokumentumokat január 11-ig nyújthatják be, illetve ez a határidő a képzések megadott sorrendjének módosítására is. Azok a szülők, akik szeretnék, hogy hatodik életévét 2021. augusztus 31-ig betöltő gyermekük még egy évet az óvodában maradjon, január 15-ig nyújthatják be az erre vonatkozó kérelmet.

Közeleg az első félév vége is, január 22. után már hivatalosan is a második félév kezdődik meg és a bizonyítványokat mindenki megkapja, legkésőbb január 29-ig. Január 23-án írják a nyolcadikos diákok a központi felvételiket. A felvételik megírása után nagyjából egy héttel várhatóak a betekintések, azonban ez iskolánként eltérő. Pontos információt a középiskolák honlapján találtok. Aki a központi felvételin nem tud részt venni, az január 28-án írja majd a pótfelvételit, azonban ez csak indokolt esetben lehetséges. Január 25. fontos lesz a felsőoktatásba jelentkezőknek, várhatóan ekkor jelentik majd be a keresztféléves felvételi ponthatárait, illetve január 31-én várhatóak a 2021 szeptemberében induló képzések felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítései.

A január 11. duplán fontos dátum lehet, talán ekkor visszatérhetnek a diákok az iskolákba, azonban erről még nem hoztak hivatalos döntést.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: