2021. 01. 04., hétfő, 13:00

Micsoda kontraszt - 20 éve 40 ezren köszöntöttük az újévet Kaposváron

Az újév mindig jó lehetőség arra, hogy számot vessünk az elmúlt évről és terveket szőjünk az előttünk állóra. 20 éve vajon milyen történésekkel, érzésekkel vágtunk neki a 2001-es évnek? A Somogyi Hírlap az évi, január 2-i hasábjai egy kis betekintést nyújt az utóbbira, miközben elnosztalgiázhatunk, mennyi minden változott az elmúlt 20 évben.

A Kossuth téri szilveszter mindjárt egy kontrasztos esemény az elmúlt év fényében. Kaposvár főterén 40 ezren köszöntötték az újévet, 15 ezer pohár pezsgő fogyott, durrogott a tűzijáték, a Republic koncertje alatt pedig egy tűt sem lehetett leejteni...  

 


Lassan biciklivel is kényelmesen körbejárható a Deseda

Elkezdték az út kiépítését ami elősegíti, hogy a kirándulók gyalog vagy kerékpárral körbejárhassák a Desedát. Négy hidat, illetve átjárót már felépítettek a közhasznú munkások segítségével, s elkészült a szilárd burkolatú út a csónakházig. Már csak az a 110 méter hosszú fahíd hiányzik, ami ahhoz kell, hogy a füredi oldalon levő arborétum is megközelíthető legyen. Már kész a terv, tavasszal kezdik az építését.

Somogyban Dávid Ibolya a legnépszerűbb politikus, Orbán Viktor a lista közepén figyel, Szájer József előtt kettővel.

 

Az év elsőszülöttei

Kaposváron hét, Nagyatádon két kisgyermek született szilveszter éjszakáján. A 23 éves gamási Orsós Mária negyed egykor adott életet Marika nevű kislányának, így a somogyi megyeszékhelyen Orsós Marika az új évezred első kisbabája. A fiatal édesanyának már van két fia, ezért is örült különösen Marikának. A Kaposi Mór Megyei Kórház újszülöttosztályán december 31-én négy baba látta meg a napvilágot. Érdekesség, hogy mind a három kislányt Alexandrának hívják, a fiúkat azon a napon egyedül Martin képviselte. 

 

 

A Szivárványban Bölcsek Kövére 2., a Hollywood Multiplexben a Grincs van műsoron.

 

 

Mintha csak azt a napot másolta volna a mai időjárás.

 

 

Az MTV Álomalapítás című műsora élő körkapcsolásban közvetített több városból, 0:55-től a kaposvári bejelentkezés:

 

Nektek milyen emlékeitek vannak a 2001-es évből?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: