2020. 12. 28., Hétfő, 14:14

Volt, hogy 1200 bejglit sütött le egy ünnepi időszakban - Marika néni a kaposvári bejglik specialistája

A Bárány Fogadóban futottunk bele a 68 esztendős Marika nénibe, aki még pár nappal karácsony előtt is rendíthetetlen erőbedobással nyújtotta a tésztát, és készítette a kaposváriak kedvenc bejglijét.

Egyszerűen nem bírja abbahagyni – ez volt a válasza Marika néninek amikor rákérdeztünk, hogy miért csinálja még mindezt nyugdíjasként. Elmondása szerint annyian szeretik a bejglijét, és kérdezik az ünnepek előtt, hogy készít e majd, hogy ő nem tud nemet mondani. Volt olyan esztendő, mikor néhány hét alatt 1200 bejglit sütött le, idén amikor beszélgettünk vele már 800 darabnál járt.

Saját receptből dolgozom és dolgoztam mindig is, magam nyújtom és gyúrom a tésztát, a segítőimnek maximum csak azt engedem, hogy méricskéljenek, de jobb szeretem minden lépését magam csinálni. Nagy titok nincs benne, jó, ha a tészta már előző nap le van dagasztva és jó a vízaránya, ne legyen túl kemény, se túl lágy, és a tölteléknek is hasonló állagúnak kell lennie.

Elmondása szerint leginkább a diós fogy, de ő mákosat és gesztenyéset is készít minden évben, ezeket is nagyon szeretik, bőven akad belőlük a naponta elkészített tepsijében.

Ti ettetek már a bejglijéből?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: