2020. 12. 23., szerda, 09:14

Pedzegetik, hogy csak oltásigazolással utazhatunk majd és mehetünk majd koncertekre

A Portfolio oldalára került ki egy cikk, melyben azt pedzegetik, hogy külföldi országok mintájára, Magyarországon is bevezethetik, hogy bizonyos tevékenységeket és szolgáltatásokat nem vehetünk majd igénybe, ha nincs valamilyen igazolásunk arról, hogy beoltottak minket a koronavírus elleni védőoltással. 

A december 22-i kormányinfón tettek fel kérdéseket a témában, hogy lehetségesnek tartja-e a kormány, hogy lesz olyan szabályozás, amely különbséget tesz az emberek között aszerint, beoltatták-e magukat a koronavírus elleni vakcinával vagy sem? Lesz-e például vakcinaútlevél, vagy mondjuk egy mozi, színház, fesztiválszervező kikötheti-e, hogy a rendezvényt csak beoltott ember látogathatja? Esetleg a korlátozó szabályok alól mentesülhetnek-e a beoltottak?

 

Gulyás Gergelytől érkezett a válasz, miszerint 

 „egészen biztosan lesznek ilyen szabályok, nemcsak Magyarországon, hanem Európában mindenütt, tehát az oltási könyv az útlevél vagy a személyi igazolvány mellett szerintem egy fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban. Majdnem biztos, hogy légitársaságok is fognak ilyen szabályokat előírni, Magyarországon és külföldön egyaránt lehetnek ilyen szabályok.”

 

A videóban 48:24-től hallhatjátok a kérdésre vonatkozó választ

 

Ez azt jelentheti, hogy például meccseken, fesztiválokon, koncerteken, az utazáshoz, de még akár a munkahelyeken is megkövetelhetik az oltásigazolásunkat majd a jövőben. 

Mit szóltok hozzá?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: