2020. 12. 22., Kedd, 12:30

Különleges akcióval hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára az ünnepek alatt is

Érthető módon az ünnepi időszakban nem sokaknak jut eszébe, hogy ilyenkor menjenek vért adni, holott erre az év ezen szakaszán is nagy szükség van, így ilyenkor a Vérellátó Szolgálat minden tőle telhetőt megtesz, hogy felhívja a figyelmet a véradásra, és minél komfortosabbá tegye ebben az időszakban is a procedúrát.

Az Országos Vérellátó Szolgálat Kaposvári Területi Vérellátója ismét különleges karácsonyi véradásra várja a jelentkezőket. Finomságokkal és hasznos kiegészítőkkel szeretnénk meghálálni, hogy az ünnepi időszakban is gondolnak a vérkészítményekre szoruló betegekre, szakítanak időt az életmentésre!

Első alkalommal, 2018-ban 120-an jelentkeztek a karácsonyi véradásra, tavaly már 195-en. Idén a koronavírus-járvány beárnyékolja az életünket és az ünnepet is, de az életmentő vérkészítményekre folyamatosan nagy szükség van, így remélhetőleg hasonlóan eredményes lesz az idei karácsonyi véradás is. 

Az elmúlt évek nagy sikere hagyományt teremtett, idén is a véradás mellett elkötelezett kaposvári cégek segítségével állítottuk össze az ajándékcsomagokat. A felajánló cégek adományainak köszönhetően szaloncukor, szalámi, méz, cukor, kozmetikumok, péksütemény, tejtermék és déligyümölcs mellett szájmaszk, immunerősítő, kézfertőtlenítő és vitamin is lesz a csomagokban. 

Bár nem kötelező az előzetes regisztráció, mindenkit kérünk, hogy ha lehetséges, foglaljon időpontot a vérellátó szolgálat honlapján, a www.ovsz.hu weboldalon.

Várják a véradókat a karácsonyi véradásra december 22-én és 23-án, reggel 8 órától 17 óráig a megyei kórház D épületében.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: