2020. 12. 17., csütörtök, 10:30

Tilos petárdázni szilveszterkor, 150 ezerre is büntethetik a durrogtatókat

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását.

Bajban vannak a tűzijáték árusok, a nyakukon maradhat a portékájuk

Bajban vannak a tűzijáték árusok, a nyakukon maradhat a portékájuk

Idén minden valószínűség szerint rengeteg termék fog a tűzijáték árusok nyakán maradni, hiszen a kormány az idei évben megtiltotta ezek forgalmazását a megszokott időszakban is.   

Már írtunk róla, hogy az év végi időszakban amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni és felhasználni. Az erről szóló kormányrendelet most pontosítja a szabályokat. A rendeletet 2021. január 2. napjáig azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy pirotechnikai termékekre

  • hatósági engedély nem adható ki, valamint a rendelet hatálybalépését megelőzően kiadott engedély nem használható fel,
  • az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és a következő naptári év január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt sem használhatók fel, 
  • a  3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék tekintetében meghatározott tevékenységek sem hatósági engedély nélkül, sem a  hatóság által kiadott engedély birtokában nem végezhetők.

A tájékoztatás szerint

aki szabálysértést követ el, azaz szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi, akár 150 ezer forinttal is büntethető.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: