2020. 12. 16., Szerda, 10:47

A Berzsenyiben és a Honvédban is előrehozták a téli szünetet, január 11-től visszatér az élet a középiskolákba

Az ország számos városában, így Kaposváron is találni olyan intézményt, ahol kényszerből előrehozták a téli szünetet. Volt ahol a tanulók magas fertőzési száma adott rá okot, míg máshol tanítás nélküli munkanapokat helyeztek át, emellett több intézmény az országban döntött úgy, hogy szigorítják a járványügyi szabályokat. Mindeközben bejelentették azt is, hogy jövőre az általános iskolák január 4-én már fogadnak diákokat, míg a középiskolákba egy hét digitális oktatás után január 11-én visszatér az élet.

A Népszava hívta fel rá szerdán a figyelmet, hogy számos magyar iskolában hamarabb kezdődik a téli szünet. Ugyan központilag december 18. lenne az utolsó tanítási nap, ám az intézmények megtehetik, hogy előrébb hozzák az év utolsó tanítási napját.

Kaposváron a Berzsenyi Dániel Tagiskolában hirdettek rendkívüli szünetet, ahogy írják is weboldalukon a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt  2020. 12. 14. - 2020. 12. 20. terjedő időszakban nem lesz náluk tanítás.

A kaposvariprogramok értesülései szerint a Honvéd Utcai Tagiskolában is előrehozták a téli szünetet, hiszen a tanárok és a technikai dolgozók között sok volt a koronavírusos megbetegedés, a helyettesítést pedig nem tudták megoldani a tanulók számára.

Egyes intézmények a Népszava értesülései szerint a járványügyi intézkedések szigorítása mellett döntöttek, ezeken a helyeken például a diákoknak az órák alatt is folyamatosan viselniük kell a maszkukat a téli szünetet megelőző napokban, de akad olyan suli, ahol a megszabott tanórákon kell csak hordaniuk azokat.

Reméljük a szünet után ők is fellélegezhetnek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: