2020. 12. 07., Hétfő, 14:41

Több a halott, és a súlyos állapotban lévő beteg rendvédelmi dolgozó

A Népszava információi szerint nem kíméli a rendvédelmi dolgozókat a járvány olyannyira, hogy koronavírusban a rendőri állomány két, a honvédség egy civil tagja, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás egy-egy munkatársa, illetve két fogvatartott vesztette életét a koronavírus-járvány következtében.

Megkeresték az Országos Rendőr-főkapitányságot, akik tájékoztatása szerint a pandémia kezdete óta 3579 igazoltan fertőzött rendőrt regisztráltak, szerencsére a többségük, 2001 ember már túl van a betegségen, így jelenleg 1578 aktív fertőzöttet tartanak számon. 

A honvédelmi tárca sajtóosztálya is nyilatkozott a témában, december 3-ig 880 aktív fertőzöttet tartanak nyílván, sajnos egy civil munkatársuk életét is követelte a fertőzés, illetve egy katona lélegeztetőgépre került a szövődmények miatt. A Magyar Honvédség összes betege közül hatan kerültek kórházba, 2064 katona és civil dolgozó felgyógyult. 

Az Országos Katasztrófavédelem tekintetében 1 fő hunyt el, illetve 1 került kórházba, a 13 ezer dolgozó közül pedig mindössze 232 megbetegedést regisztráltak. 

A Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságánál egy munkatársuktól kellett elbúcsúzniuk örökre, egyet pedig intenzív osztályon ápolnak. A nyolcezres személyi állományban 537 fertőzöttet tartanak számon, a rabok esetében pedig 120 igazoltan koronavírusban szenvedőről adtak hírt, ám az ő esetükben is szedett áldozatokat a vírus, pontosan kettőt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: