2020. 12. 06., vasárnap, 22:22

Megkönnyítik a találkozást - Itthon is elkészült az első simogató szoba

Szó szerint szívet melengető megoldással lettek úttörők hazánkban.

A fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben hozták létre hazánk első „szívünk kamrája” elnevezésű elszeparált helyiséget, amely két külön bejárattal, speciális plexi fallal rendelkezik és az egyszer használatos vállig érő műanyag kesztyűt viselve teszi lehetővé, hogy a betegek és szeretteik láthassák és megérinthessék egymást a koronavírus járvány miatt elrendelt látogatási tilalom alatt.

 

Mert mi nem csak szívvel, hanem lélekkel is dolgozunk, és a járvány alatt sem feledkezhetünk meg arról, hogy nem csak koronavírussal fertőzöttek, hanem szívbetegek is vannak. Az emberi érintés teremtő és életben tartó szükségletünk, olyan, akár a lélegzetvétel. Az érintésnek gyógyító és életet meghosszabbító hatása is van.

Az innováció egy plexi gyártó Kft, az MKI Plexi, a Why Not!? Group reklámügynökség és az Integral Vision, webes és mobil termékek fejlesztésével foglakozó cégek összefogásának eredménye. A helyiség egyenlőre az adventi időszakban, december 5. és január 5. között minden nap 12.00 és 16.00 óra között látogatható. 

 

Társadalmi felelősségvállalásból csillagos ötös, reméljük a fejlesztés minél több kórházban, idősotthonban is megvalósul.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: