2020. 12. 05., szombat, 12:24

A szakszervezet eltöröltetné a vásárlási idősávot december 11 után!

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a kétórás, a járvány megfékezése céljából ismételten behozott védett vásárlási idősávok újragondolását kéri december 11-ét követően, ugyanis véleményük szerint óriási feszülséget szül majd a boltokban az ünnepek előtti roham miatt ez a korlátozás. 

A szakszervezet elnöke Bubenkó Csaba nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, mikor is kifejtette, hogy javasolják az operatív törzs számára, hogy fontolják meg a vásárlási idősáv eltörlését, mivel láthatóan bővül az ünnepek előtti látogatottság a boltokban, miközben a 65 év felettiek nem csupán ebben a napszakban járnak vásárolni.

 

Forrás: Index.hu

Mostanában érkeznek a havi fizetések, megkezdik az emberek az alapanyagok, ajándékok beszerzését. Amennyiben továbbra is a teljes nyitvatartási idő alatt vásárolhatnak a 65 év felettiek, úgy érdemes lehet átgondolni, maradjon-e az idősáv a mostani formájában, mert abban a két órában jóval több feszült helyzet adódhat, amiért nem tudnak menetrend szerint vásárolni az emberek.

A decemberi hónapban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy az átlagnál nagyobb a délelőtti forgalom, illetve most az is szerepet játszik, hogy a szokásosnál jóval hamarabb zárnak az üzletek. A szakszervezet szerint eddig elérte a célját a korlátozás, ám az ünnepi időszak előtt vissza kéne engedni minden vásárlót és inkább a kötelező védőtávolság elve szerint engednék be az embereket, azaz az összlétszám és az ütletmérete alapján szabályoznák a látogatókat. 

 

Ti eltörölnétek a vásárlási idősávot?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: